Transport in Nood staat klaar voor nieuwe detacheringswet!

Wijziging detacheringswetgeving (Minimumloonwet) per 02-02-2022.

Op 2 februari 2022 zal de nieuwe Mobility package in werking treden. De Europese commissie zal met een nieuw portaal komen (genaamd IMI) waarin alle internationale chauffeurs geregistreerd zullen moeten worden en waar de detacheringsverklaringen per land aangemaakt kunnen worden. Het doel van dit nieuwe portaal is om eenheid te creëren in de toepassing van de minimumloonwet in alle Europese landen (eerlijk werk, eerlijke verloning).

Dit alles komt ter vervanging van de huidige detacheringswetgeving en de huidige landenportalen (Sipsi, Milog, Limosa etc.) De huidige portalen blijven nog wel beschikbaar voor uitzendkrachten.

Er komen nieuwe regels waarbij chauffeurs in een aantal situaties aantoonbaar het minimumloon van het desbetreffende land moeten ontvangen voor de uren die ze daar gedetacheerd zijn.
Transport in Nood is in samenwerking met TLN en de IRU bezig om de ontwikkeling hieromtrent op de voet te volgen.

Tot voor kort was nog niet duidelijk wat het IMI-portaal precies in zou gaan houden. Sinds 6 januari heeft Transport in Nood toegang gekregen tot een proefversie van het IMI-portaal om daar wat tests uit te kunnen voeren. Het officiële portaal zal naar alle waarschijnlijkheid pas eind deze maand of begin volgende maand gelanceerd worden door de Europese commissie.

De oplossing die Transport in Nood biedt:

  1. Het aanmaken en beheren van het IMI-account.
  2. Het toevoegen van chauffeurs en het maken van verklaringen voor de desgewenste landen in het IMI-account. Alle wijzigingen in uw chauffeursbestand (nieuwe chauffeurs, adreswijzigingen, naamswijzigingen etc.) kunt u eenvoudig aan ons doorgeven en zullen wij verwerken in de IMI-verklaringen.
  3. Het verlengen van IMI-verklaringen die dreigen te verlopen.
  4.  Middels een applicatie die door TiN is ontwikkeld kunnen wij alle IMI-verklaringen AVG-proof bij de desbetreffende chauffeur aanleveren.
  5. Alle IMI-verklaringen AVG-proof aanleveren middels één ZIP-map aan de bedrijven.
  6. Via de app met één druk op de knop een detachering starten en/of beëindigen. Deze actie kan zowel door de chauffeur als door de planner uitgevoerd worden.
  7. Een handig overzicht van de urenregistratie van de gedetacheerde chauffeurs, compleet met alle gewerkte uren en de minimum uurlonen van de desbetreffende landen. Dit zodat uw loonadministratie dit kan specificeren op de loonstrook.
  8. Onderhouden van het contact met de autoriteiten in de landen waar uw chauffeurs gedetacheerd zijn (geweest).
  9. Indien nodig het voeren van bezwaarprocedures die betrekking hebben op detacheringsinspecties in heel Europa.

Onze klanten hoeven nu nog geen actie te ondernemen.

Binnenkort zullen wij contact met u opnemen om extra gegevens op te vragen die vereist zijn in het IMI-portaal.

Uiteraard houden wij u op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Mocht u toch alvast een vraag hebben, neem dan gerust contact met ons op via: minimumloon@transportinnood.nl

Bent u nog geen klant van Transport in Nood voor onze diensten en bent u hierin geïnteresseerd?

Klik hier!

Meld u aan voor de NIEUWSBRIEF

Dichtbij
https://tin.eu
https://tin.eu
nl
nl_NL
https://tin.eu/news/transport-in-nood-is-ready-for-the-start-of-the-new-posting-law/
https://tin.eu//news/transport-in-nood-is-ready-for-the-start-of-the-new-posting-law/